WIJ GEVEN DE WERELD KLEUR

WIJ GEVEN DE WERELD KLEUR

We zijn trots op wie we zijn en wat we doen

We zijn trots op ons doel om kleur, prestaties en dynamiek tot leven te brengen en zetten ons in om het uiterlijk en de functionaliteit van alledaagse producten te verbeteren.

CULTUUR  |  CORPORATE SOCIAL RESPONSIBILITY  |  HISTORIE

Samen bouwen we aan iets bijzonders

We hebben ons wereldwijd verbonden aan zes kernwaarden als onderdeel van onze visie om een duurzame leverancier van speciale chemicaliën en materiaaloplossingen te worden.

We bouwen aan een omgeving waarin we actief op zoek gaan naar de meningen en perspectieven van werknemers, deze ter harte nemen en respecteren.

Safety

De veiligheid en het welzijn van onze werknemers heeft de hoogste prioriteit. Door aandacht en zorgdragen voor elkaar willen we toonaangevend zijn op het gebied van goed werkgeverschap. Zo creëren we een fijne en veilige werkplek.

Our customers

We blijven ons voortdurend inzetten en ontwikkelen om te voldoen aan de verwachtingen van onze klanten wat betreft product- en servicekwaliteit.

Our people

Onze mensen zijn het belangrijkste kapitaal van de organisatie. We richten ons op het in staat stellen en aanmoedigen van mensen om te groeien. We waarderen authenticiteit en hebben een open werkcultuur waarin iedereen ertoe doet en van toegevoegde waarde is.

Sustainability

We staan voor duurzaam ondernemen waarbij onze medewerkers, de gemeenschap en de wereld centraal staan.

Excellence in all we do

We streven naar uitmuntendheid en vieren onze successen, maar verliezen nooit de focus om nog beter te worden.

Integrety, ethics & trust

We stimuleren een open en eerlijke werkomgeving. Daarnaast creëren we een werkplek waarin iedereen zich vrij voelt om zichzelf te zijn en vrijuit te kunnen spreken.

We willen het leven beter maken.

Bij Vibrantz betekent maatschappelijk verantwoord ondernemen dat we scherp gefocust zijn op het verrijken van onze cultuur, bedrijven, gemeenschappen en de planeet als vitale onderdelen van ons werk. Vandaag, morgen en in de toekomst.

Onze historie in Sittard en Maastricht

Winter-Bouts werd Vibrantz

Vibrantz heeft een rijke historie met haar gedeeltelijke roots in hartje Sittard en Maastricht. Hoewel onze bedrijfsnaam misschien niet meteen een belletje doet rinkelen, zul je vast wel eens van ons hebben gehoord. In ieder geval heb je onze producten vast al eens gezien! 

In 1960 werd Winter-Bouts opgericht door Lei Wehrens, een flamboyante zakenman die opgegroeide in Maastricht. Hij had niet alleen een kleurrijke persoonlijkheid, maar wilde met kleur de wereld veranderen. Hij ontwikkelde gepatenteerde verfpasta’s (colorants) onder de naam Winter-Bouts, dit bedrijf uit Sittard groeide al snel uit tot een zeer succesvolle onderneming. Daarnaast had EVONIK, een multinational uit Duitsland, al sinds de jaren ’50 verfpastas in hun product assortiment. Zij hadden sinds 1975 een vestiging in Maastricht. 

Chromaflo Technologies – Na een fusie met een Finse producent van verfpastas veranderde de naam Winter-bouts in CPS Color. Evonik en CPS Color groeiden hard en in 2013 fuseerden ze onder de naam Chromaflo tot 1 bedrijf. Een bedrijf dat uitgroeide tot een internationale speler met als kernwaarden: goed werkgeverschap, innovatie en duurzaamheid.

Door fusies en het overnemen van concurenten bleef Chromaflo groeien en zo is in 2022 Vibrantz Technologies ontstaan: een combinatie van de bedrijven Prince, Ferro en Chromaflo.

Chromaflo Logo

Vibrantz Technologies –  3 bedrijven met leidende posities in verschillende maar zeer aantrekkelijke markten vormen nu één bedrijf. Door de schaalvergroting en de gebundelde kracht op het gebied van materiaalwetenschap en technologische expertise kan Vibrantz sneller innoveren, een breder klantenbestand opbouwen en een grotere operationele veerkracht tonen. We zijn toegewijd om  de beste waarden en cultuur eigenschappen van elk van de 3 voorgaande bedrijven te behouden. Momenteel zitten we in de transitie van deze bijzondere samenwerking. Een samenwerking die nog meer kansen creëert voor jouw loopbaan!  

Meer informatie volgt snel, dus blijf ons volgen op deze website of onze social media kanalen.

Onze Cultuur

"De deur staat bij ons letterlijk overal open, ook bij onze directie. Directieoverleg vindt soms zelfs bij de koffieautomaat plaats. Er heerst een goede balans tussen serieuze en gezellige momenten

ONZE VESTIGINGEN

Vestiging Sittard

Nusterweg 98
6136 KV Sittard
Nederland

Vestiging Maastricht

Ankerkade 101
6222 NL Maastricht
Nederland