OVERIGE VAKGEBIEDEN

OVERIGE VAKGEBIEDEN

IT ondersteunt meer dan 1000 gebruikers in 7 landen

Onze grondstoffen komen uit alle regio’s: van China tot Brazilië , van India tot USA, maar ook gewoon uit Europa

Actief in bijna 100 landen ter wereld

IT ondersteunt meer dan 1000 gebruikers in 7 landen

Onze grondstoffen komen uit
alle regio’s: van China tot
Brazilië , van India tot USA,
maar ook gewoon uit Europa

Actief in bijna 100 landen ter wereld

Strategie en organisatie

Functies die niet vallen binnen de vakgebieden: Productie, Logistiek, QC en R&D hebben wij omschreven als Overige vakgebieden. Deze andere taken zijn daarom zeker niet minder belangrijk. 

Ook management, directie en de ondersteunende staf functies vallen onder Overige vakgebieden.
Voor een goede en efficiënte bedrijfsvoering zijn deze taken op de korte en lange termijn natuurlijk essentieel. We noemen ze hier Overige vakgebieden omdat deze functies binnen Vibrantz een kleiner aantal vertegenwoordigen dan de vakgebieden Productie, Logistiek, QC en R&D.

Voor Vibrantz Sittard en Maastricht vallen de volgende specialismen onder ‘Overige vakgebieden’:

Onze specialismes in het kort:

Inkoop is het vakgebied dat zich bezighoudt met alle inkoopwerkzaamheden binnen onze organisatie met een sterke focus op internationale leveranciers met vestigingen over de hele wereld. Hierbij gaat het om grondstoffen of diensten tegen de juiste voorwaarden en prijs in te kopen om zo de doelen van onze organisatie te realiseren. Binnen onze inkoopafdeling kun je op heel uiteenlopende terreinen waarde creëren. Je kunt toeleveringsrisico’s verkleinen, bijdragen aan productinnovatie, samen met leveranciers je schouders zetten onder verduurzaming en zo een bijdrage leveren aan de commercie en het bedrijfsresultaat.

Dit team is verantwoordelijk voor de totale financiële administratie van diverse BV’s. Er wordt gewerkt met een SAP-systeem en de boekhouding wordt gevoerd conform US Gaap. De werkzaamheden bestaan uit verwerken van inkoopfacturen door middel van een geautomatiseerd systeem, het (ad hoc) opstellen van rapportages met bijhorende analyses. Naast de maandelijkse afsluitingen waarbij de resultaten bepaald worden, is er jaarlijks ook een budgetproces.

Deze internationale afdeling bestaat uit Internal Sales en Salesmanagers, die werken vanuit heel Europa met de hoofdvestiging in Sittard. 95% van onze producten worden geëxporteerd naar bijna alle landen in Europa waardoor het spreken van Engels een must is en andere talen een pre. Deze afdeling werkt zeer nauw samen met logistiek, product management en onze technische afdelingen (QC/R&D) alsook met de technische afdelingen van onze klanten.

Ons IT-team is verantwoordelijk voor het leveren van de totale IT-infrastructuur voor 1000 Europese collega’s binnen Vibrantz. Deze afdeling is van cruciaal belang om succesvol te zijn op het gebied van efficiëntie en automatisering. Dat kan een computerprobleem zijn, een storing aan de printer of een industriële toepassing.

Product management is verantwoordelijk voor het vermarkten van producten en diensten op een dusdanige manier dat deze naadloos aansluiten bij de wens van onze klanten, maar ook passen binnen de visie van Vibrantz. Ze vervullen een sleutelrol in het optimalizeren van de rentabiliteit, waarbij een combinatie van strategie, technische ontwikkeling en productmarketing van essentieel belang zijn.

Onze HR afdeling is verantwoordelijk is voor alles wat te maken heeft met het belangrijkste kapitaal van de organisatie: het personeel!

De afdeling QESH is verantwoordelijk voor kwaliteitsmanagement, milieu, veiligheid en gezondheid.
We brengen risico’s in kaart, checken regelgeving, informeren medewerkers, management en externe partijen en initiëren waar nodig maatregelen.
Veiligheid, gezondheid en welzijn van het personeel hebben daarbij natuurlijk onze hoogste prioriteit.
Op het vlak van duurzaamheid timmeren we hard aan de weg om ons bedrijf continu te verbeteren.

De afdeling Supply Chain is regisseur van de goederenstromen in de gehele keten van toeleverancier tot en met de levering aan de klant, waarbij tijdig en compleet uitleveren van de klantorder centraal staat. Voor de beheersing en verbetering van de goederenstromen, om tijdige uitlevering van de klantorder te garanderen, is de samenwerking met interne en externe stakeholders een belangrijke taak. De afdeling Supply Chain binnen Vibrantz Technologies bestaat uit Internal Sales, Productieplanning en Outbound logistiek.

Waarom je bij Vibrantz wil werken?

Prima Werk-Privé balans

Bij Vibrantz zijn er perioden waarin het drukker is. Als team zetten we dan samen de schouders eronder. In de rustigere perioden is er voldoende ruimte om dit te compenseren. De balans tussen werk en privé is prima!

Respect

Er is respect tussen de collega's onderling. Nieuwe medewerkers worden goed opgevangen en krijgen voldoende tijd om zich hun taken eigen te maken. Wie carrière wil maken krijgt een kans maar ook dit gebeurt ook met respect voor elkaars loopbaan. Iedereen krijgt de ruimte.

De deur staat altijd open

Bij ons op kantoor staan de deuren altijd open. Natuurlijk worden privacy en concentratie gerespecteerd. Maar er heerst een familiare sfeer en van hiërarchie merk je in het dagelijkse werk niets. Dat werkt heel prettig.

Bij Vibrantz gaat het om het bouwen van een betekenisvolle loopbaan

Vibrantz is een bedrijf dat zich kenmerkt door samenwerken, open cultuur en continu meedenken aan verbetering! Voor onze medewerkers betekent dit vaak een carrière die bestaat uit ervaring opdoen binnen verschillende afdelingen en kennis maken met de waarden, cultuur en het potentieel dat Vibrantz te bieden heeft. Dit vormt de basis voor jouw verdere ontwikkeling en evenwichtige doorgroei binnen ons bedrijf.

Het delen van kennis en ervaring is een waardevolle schakel binnen ons dynamische bedrijf. Hiermee tillen we de bedrijfsprocessen steeds naar een hoger niveau, bieden we onze klanten de beste oplossingen en blijven onze commerciële resultaten uitstekend. Het delen van kennis en ervaring is ook een belangrijke basis voor het vinden van de doorgroei die bij jou past.

Onze bedrijfscultuur, waarin deuren letterlijk overal openstaan, stelt je in staat om direct verbinding te leggen binnen ons bedrijf. Het vermogen om binnen verschillende afdelingen te werken geeft je een uniek perspectief, stelt je in staat om daar te werken waar jij je goed voelt en waar je het meest kunt betekenen. De combinatie van je goed op je plek voelen en van betekenis zijn ontstaat bij Vibrantz vaak van nature

Chromaflo Ellen Beckers

Veelgestelde vragen

Bij Vibrantz vinden we diploma’s belangrijk, maar je vaardigheden vinden we even belangrijk. Als je geen diploma’s hebt maar wel de juiste vaardigheden kun je bij ons gewoon aan de slag.
Ja. Werkgerelateerde opleidingen betalen wij.

Veilig werken staat voorop bij Vibrantz Technologies.

De afdeling QESH (Quality, Environment, Safety & Health) inventariseert en evalueert de risico’s binnen Vibrantz, denk hierbij bijvoorbeeld aan: machineveiligheid, explosiegevaar, werken met gevaarlijke stoffen en intern transport.

Op basis van de risico-inventarisatie en evaluatie wordt een plan van aanpak gemaakt.

Medewerkers worden voorgelicht en geïnstrueerd over de risico’s en benodigde maatregelen.

De afdeling QESH ondersteunt daarnaast de leidinggevenden bij toezicht en handhaving van de veiligheidsafspraken.  

95% van onze producten worden geëxporteerd naar bijna alle landen in Europa, waardoor het spreken van Engels een must is en andere talen een pre.

Ja. Natuurlijk kunnen medewerkers carrière maken binnen ons bedrijf. Lees hier meer over in de verhalen van onze medewerkers. Maar zoals in elk bedrijf hebben we ook medewerkers nodig die hun passie vinden in het steeds verder optimaliseren van het werk waar ze dagelijks mee bezig zijn. Meedenken wordt bij Vibrantz erg gewaardeerd. Dit is zelfs een van de redenen dat veel medewerkers jarenlang met veel passie dezelfde functie uitoefenen of op dezelfde afdeling werken.

Aanvangstijden tussen 7:00u en 9:30u en en eindtijd dient tussen 15:00u en 19:00u. Per maand dient het gemiddelde aantal contracturen (8 uur op fulltime basis) per werkdag gewerkt te zijn. Deze flexibiliteit wordt erg gewaardeerd door onze medewerkers. Denk aan de halfjaarlijkse controle bij de tandarts, kinderen brengen of halen, sporten etc.

ONZE VACATURES

Sales Assistant (1 FTE, 40 uur)

Fulltime

Sittard

Vakgebied: Overige vakgebieden

Maintenance engineer

Fulltime

Sittard

Vakgebied: Productie

Allround Operator

Fulltime

Sittard

Vakgebied: Productie

ONZE VACATURES

Sales Assistant (1 FTE, 40 uur)

Fulltime

Sittard

Vakgebied: Overige vakgebieden

Maintenance engineer

Fulltime

Sittard

Vakgebied: Productie

Allround Operator

Fulltime

Sittard

Vakgebied: Productie

Waar vind je ons overal terug

Stedelijk-Museum-Amsterdam-scaled (1)

Stedelijk Museum

Under the Colortrend brand, Vibrantz offers a wide range of universal and water-based colorants for indoor and outdoor applications for architectural coatings.

Sneakers, slippers, skateboardwielen, ...

We work with our customers to develop high-quality and innovative products for the plastics industry and help them produce sustainable, effective and cost-efficient materials for their end-use applications.

Skateboard Wheel Chromaflo Thermosets

Bruggen

Vibrantz industrial color pastes are designed to withstand even the most demanding conditions. Chromaflo offers product lines suitable for almost every industrial market segment.

Verf in elk denkbare kleur

Have your color mixed at the hardware store. Vibrantz not only supplies the color pastes for this paint mixing machine, but also the software that determines which and how much color paste must be mixed to make the color you want. We do this under the name Innovatint.

Waar vind je ons overal terug

Stedelijk-Museum-Amsterdam-scaled (1)

Stedelijk Museum​

Onder het merk Colortrend biedt Vibrantz een breed scala aan universele en watergedragen kleurstoffen voor binnen- en buitentoepassingen voor architectural coatings.

Sneakers, slippers, skateboardwielen, ...

We werken samen met onze klanten om hoogwaardige en innovatieve producten te ontwikkelen voor de kunststofindustrie. Daarnaast helpen we hen duurzame, effectieve en kostenefficiënte materialen te produceren voor hun eindtoepassingen.

Skateboard Wheel Chromaflo Thermosets

Bruggen

De industriële kleurpasta’s van Vibrantz zijn ontworpen om zelfs aan de meest veeleisende omstandigheden te voldoen. Chromaflo biedt productlijnen die geschikt zijn voor bijna elk industrieel marktsegment.

Verf in elk denkbare kleur

Je kleur laten mengen mij de bouwmarkt. Vibrantz levert niet alleen de kleurpasta’s voor deze verf mengmachine, maar ook de software die bepaalt welke en hoeveel kleurpasta moet worden gemengd om de door jou gewenste kleur te maken. Dit doen we onder de naam Innovatint.